Werkwijze


De oefentherapeut leert u de klachten te begrijpen en er zelf iets aan te doen. U werkt onder begeleiding van de oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam weer in goede conditie. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren.

De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die geintegreerd zijn in uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel uw werkomgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuissituatie (stofzuigen, strijken) als uw hobby’s (sporten, tuinieren, klussen) komen aan de orde.

De patiënt neemt zelf actief deel aan de therapie en leert begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd.
Een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is inpassing van het geleerde in het dagelijks leven.

Door de adviezen van de oefentherapeut toe te passen, leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten.

Oefentherapie Cesar wordt gegeven in de praktijkruimte van de oefentherapeut, of indien noodzakelijk bij u thuis. Elke individuele behandeling duurt circa 35 minuten.